Sposób przygotowania:
Sernik w białe plamki
Plamki: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ocet. Wykładać plamki na formę 25/36 kupkami na przemian z ciastem kakaowym. Piec do 40 minut.
Ciasto kakaowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, kakao, mąkę, wodę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Pieczemy. Chłodny przekroić na pół.
Ser: Ser mielimy 2 razy w maszynce. Margarynę, żółtka i cukier i cukier waniliowy utrzeć, pod koniec dodawać stopniowo ser. Dać na ogień i smażyć ciągle mieszając. Do gorącego, dać sok z cytryny, budyń rozpuszczony w mleku. Smażyć do zgęstnienia. Ciepłym serem przełożyć placek.
Ciasto kakaowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, kakao, mąkę, wodę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Pieczemy. Chłodny przekroić na pół.
Ser: Ser mielimy 2 razy w maszynce. Margarynę, żółtka i cukier i cukier waniliowy utrzeć, pod koniec dodawać stopniowo ser. Dać na ogień i smażyć ciągle mieszając. Do gorącego, dać sok z cytryny, budyń rozpuszczony w mleku. Smażyć do zgęstnienia. Ciepłym serem przełożyć placek.