Sposób przygotowania:
Sernik z czereśniami
Masło rozpuścić w rondelku, ostudzić.
Herbatniki zmiksować w blenderze, dolać masło, dobrze wymieszać.
Wyłożyć herbatniki zmiksowane na dno formy wymiary tortownicy (26 cm), dobrze docisnąć, odstawić do lodówki.
Czereśnie opłukać, osączyć na sicie, wydrylować.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, nie gotować, lekko ostudzić.
Ser przełożyć do miksera, dodać wszystkie składniki, zmiksować z żelatyną.
Czereśni trochę odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z masą serową.
Wyłożyć masę na herbatniki, schłodzić w lodówce.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
Pozostałe czereśnie ułożyć na masie serowej, zalać je galaretką, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Herbatniki zmiksować w blenderze, dolać masło, dobrze wymieszać.
Wyłożyć herbatniki zmiksowane na dno formy wymiary tortownicy (26 cm), dobrze docisnąć, odstawić do lodówki.
Czereśnie opłukać, osączyć na sicie, wydrylować.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, nie gotować, lekko ostudzić.
Ser przełożyć do miksera, dodać wszystkie składniki, zmiksować z żelatyną.
Czereśni trochę odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z masą serową.
Wyłożyć masę na herbatniki, schłodzić w lodówce.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
Pozostałe czereśnie ułożyć na masie serowej, zalać je galaretką, odstawić na kilka godzin do lodówki.
SylaUla