Sposób przygotowania:
Sernik z kruszonką
Mąkę przesiać na stolnicę i dodać cukier oraz proszek do pieczenia. Następnie w mące zrobić wgłębienie, włożyć w nie zimną margarynę i posiekać razem z mąką. Dodać żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i przynajmniej na godzinę włożyć do lodówki Całe jajka ubić z cukrem na puch, dodać ser, budyń, śmietanę i dobrze zmiksować. Ze składników zagnieść kruszonkę Blaszkę wyłożyć kruchym ciastem i posypać cynamonem, migdałami i połową śliwek na to wyłożyć masę serową i posypać resztą śliwek. Piec około 60-70 minut w 170OC. Na 30 minut przed końcem pieczenia posypać kruszonką Przepis ten "ściągnęłam" kiedyś z jakiejś stronki .