Sposób przygotowania:
Sernik z marmoladą i ciastem czekoladowy
Kruchy spód zagnieść rozłożyć w blaszce o wym 23x33 nakłuć widelcem i podpiec w temp 200 st ok 15 min. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku , dodać stopniowo ser , budyń, mąkę ziemniaczaną, otartą skórkę z cytryny i aromat. Na koniec dodać pianę z białek. Wymieszać. Przestudzony spód przygotować kładąc na nim wzdłuż formy przy pomocy rękawa cukierniczego paseczki marmolady w odległości co ok 4 cm. Wyłożyć masę serową. i tak samo przy pomocy rękawa cukierniczego w poprzek rozłożyć marmoladowe paseczki. Szybko mikserem utrzeć składniki a ciasto czekoladowe, również przełożyć do rękawa cukierniczego i wykonać kratkę tak by miejscami widać było ser i marmoladę.Sernik piec ok 1 godz i 10 min. Pozostawić w formie do wystudzenia.