Sposób przygotowania:
Sernik z pierniczkami
Masło pokroić w kosteczkę, jajka utrzeć z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać jajka i zamieszać, następnie dołożyć masło i zagnieść ciasto które schłodzić około godziny w lodówce.Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodawać po żółtku i na koniec dodać porcjami ser, kiedy masa serowa jest już gładka to wymieszać ją z ubitymi białkami. Formę ( 33 cm na 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na jej dnie schłodzone ciasto na nim wylać połowę masy serowej na niej ułożyć pierniczki i zalać je pozostałą masą serową.Piec w 180st około 70 minut po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i polać nią wystudzony sernik, następnie odstawić go do lodówki do całkowitego zastygnięcia.