Sposób przygotowania:
Sernik z rosą na czekoladowym spodzieSpód czekoladowy
Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon razem mieszamy. Następnie dodajemy żółtka i masło i zagniatamy na jednolitą masę.
Podpiekamy około 10minut w temp. 200 stopni.
Masa sernikowa
Mieszamy mleko z cukrem. Dodajemy olej, jajka i ponownie mieszamy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki (budyń, ser, przyprawę do sernika) i miksujemy.
Masa będzie dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczony czekoladowy spód.
Pieczemy 50minut w temp, 200 stopni.
Rosa
Ubijamy białka z cukrem.
Po 50minutach pieczenia sernika wykładamy na niego sztywną masę.
Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut.
Efekt rosy uzyskamy, w chwili stygnięcia sernika.