Sposób przygotowania:
Sernik z wiórkami
CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blachę.
SER: Białka zmiksować na sztywno i odstawić. W drugiej misce zmiksować resztę produktów, kiedy już będą dobrze połączone dodać powoli pianę z białek delikatnie mieszając. Gotową masę wylać na ciasto.
KRUSZONKA: Wszystkie składniki połączyć ręcznie i rozkruszyć na serowej warstwie.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec ok 1 h 10 minut. Ale pod koniec pieczenia sprawdzić czy nie trzeba jeszcze potrzymać.
~SMACZNEGO~
SER: Białka zmiksować na sztywno i odstawić. W drugiej misce zmiksować resztę produktów, kiedy już będą dobrze połączone dodać powoli pianę z białek delikatnie mieszając. Gotową masę wylać na ciasto.
KRUSZONKA: Wszystkie składniki połączyć ręcznie i rozkruszyć na serowej warstwie.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec ok 1 h 10 minut. Ale pod koniec pieczenia sprawdzić czy nie trzeba jeszcze potrzymać.
~SMACZNEGO~