Sposób przygotowania:
Sernikobrownie z truskawkami
Truskawki przeciskamy
przez praskę do ziemniaków, dodajemy brązowy cukier i gotujemy bez przykrycia na
małym ogniu przed godzinę, mieszając od czasu do czasu i zbierając powstającą
piankę. Studzimy.Truskawkowy mus już jest gotowy. W tym czasie gdy się gotował możemy zrobić pozostałe składniki ciasta.
Czekolady trzeba roztapić w
rondelku razem z masłem. Jajka ubijać z cukrem i ekstraktem waniliowym za pomocą miksera
przez 5 minut, następnie należy dodać ostudzoną masę czekoladową i miksować przez 3
minuty. Dodać mąkę i mieszać łyżką do uzyskania gładkiej masy.
Przelać do blaszki
wysmarowanej masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15
minut.
Ser ubijamy mikserem na
gładko, dodajemy powoli mleko skondensowane cały czas mieszając, wbijamy po
jednym jajku nie przerywając mieszania.
Wyjmujemy ciasto z
piekarnika, zmniejszamy temperaturę w piecu o 10 stopni. Masę serową wylewamy na
masę czekoladową. Na wierzchu masy serowej robimy kleksy z musu truskawkowego.
Ciasto pieczemy przez 35
minut w 160 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku, żeby nie opadło.
przez praskę do ziemniaków, dodajemy brązowy cukier i gotujemy bez przykrycia na
małym ogniu przed godzinę, mieszając od czasu do czasu i zbierając powstającą
piankę. Studzimy.Truskawkowy mus już jest gotowy. W tym czasie gdy się gotował możemy zrobić pozostałe składniki ciasta.
Czekolady trzeba roztapić w
rondelku razem z masłem. Jajka ubijać z cukrem i ekstraktem waniliowym za pomocą miksera
przez 5 minut, następnie należy dodać ostudzoną masę czekoladową i miksować przez 3
minuty. Dodać mąkę i mieszać łyżką do uzyskania gładkiej masy.
Przelać do blaszki
wysmarowanej masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15
minut.
Ser ubijamy mikserem na
gładko, dodajemy powoli mleko skondensowane cały czas mieszając, wbijamy po
jednym jajku nie przerywając mieszania.
Wyjmujemy ciasto z
piekarnika, zmniejszamy temperaturę w piecu o 10 stopni. Masę serową wylewamy na
masę czekoladową. Na wierzchu masy serowej robimy kleksy z musu truskawkowego.
Ciasto pieczemy przez 35
minut w 160 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku, żeby nie opadło.