Sposób przygotowania:
Serobabka
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać szafran i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i po dwie łyżki mieszaniny maki i proszku do pieczenia.
Potem dodać śmietanę i ananasy i chwilę jeszcze ucierać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do uprzedni wysmarowanej formy.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać szafran i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i po dwie łyżki mieszaniny maki i proszku do pieczenia.
Potem dodać śmietanę i ananasy i chwilę jeszcze ucierać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do uprzedni wysmarowanej formy.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
yola
luna
Natala1210
andzia67
zewa
Ja od dłuższego czasu miałam troszkę szafranu i zastanawiałam się do czego go zużyć. Dodałam do ciasta i wyszło super. Ale myślę, że z powodzeniem można dać troszkę otartej skórki z cytryny.
bajtek
msewka
kwiatula