zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Serobabka

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

kolorowa serobabka.....ciacho na szybko i smacznie

Serobabka

Składniki:

Serobabka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Serobabka
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać szafran i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i po dwie łyżki mieszaniny maki i proszku do pieczenia.
Potem dodać śmietanę i ananasy i chwilę jeszcze ucierać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do uprzedni wysmarowanej formy.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka