Sposób przygotowania:
Serowe serduszka
Mleko lekko podgrzać, wkruszyć drożdże i dodać 3 łyżki mąki pszennej. Dobrze wymieszać i odstawić na 15min, by drożdże zaczęły pracować. Resztę mąki przesiać do miski, dodać cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia, zmielony twaróg, śmietanę. Wbić jajka, dodać nasiona wanilii, mleko, posiekaną margarynę oraz zaczyn. Wszystko połączyć, zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na godz w ciepłe miejsce. Następnie rozwałkować, wycinać serduszka, odstawić na 30min w ciepłe miejsce by pączki podrosły. Następnie smażyć na głębokim oleju z obu stron, odsączyć na ręczniku papierowym. Zimne pączki za pomocą szprycy nadziewać konfiturą. Podawać oprószone cukrem pudrem lub polane lukrem.