Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Skrzydełka na ryżu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z dowolną surówką,

Skrzydełka na ryżu

Składniki:

Skrzydełka na ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka na ryżu
Skrzydełka myjemy i osuszamy.Przyprawy wsypujemy do miski(czosnek przeciskamy przez praskę),wlewamy 2łyżki oleju i mieszamy.Skrzydełka smarujemy marynatą,przykrywamy folią i odstawiamy na 2godziny.Surowy ryż wsypujemy na blach,na wierzch wykladamy pokrojone w plastry cebule,a następnie skrzydełka.Sos;masło topimy na wolnym ogniu,dodajemy posiekany czosnek vegetę,pieprz,paprykę,cukie keczup dokładnie mieszamy,a następnie wlewamy wodę. Sosem zalewamy skrzydełka.Blachę wkładamy do gorącego piekarnika ok.200"C pieczemy około1i1\2 godziny.

Tagi:

sosy