Sposób przygotowania:
Skrzydelka w ciemnym sosie
Skrzydelkom odcinamy czesci lotne, pozostale czesci myjemy i osuszamy recznikiem papierowym. Mieso ukladamy w zaroodpornym, niewielkim naczyniu. Cebule i czosnek obieramy, myjemy i osuszamy. Cebule kroimy na pólpiorka, czosnek przeciskamy przez praske. Przygotowujemy sos: do szklanki wlewamy ciepla wode, rozpuszczamy w niej vegete i cukier. Do bulionu dodajemy sos sojowy, czosnek i pozostale przyprawy, mieszamy. Przygotowanym sosem zalewamy, ulozone w formie skrzydelka. Calosc posypujemy cebula i oregano. Wstawiamy do dobrze rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez okolo godzine w 190 stopniach, co najmniej dwukrotnie przewracajac skrzydelka podczas pieczenia. Przez pierwsze 15 minut, piec pod przykryciem z folii do pieczenia.
Natala1210
wedith1
Sarenka
Wlasnie takie wyszly, przepis smialo polecam :))
bernika
Jojo
kasik12
5!
msewka
luna
Golden