Sposób przygotowania:
Śledzie Eli z owocami
Jabłka umyć,osuszyć,przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne wraz zmiąższem (zostawić około 5 milimetrów miąższu).Z cytryny wycisnąć sok.Połową soku skropić jabłka.Resztą soku skropić śledzie.Brzoskwini pokroić na cząstki (powinno być 18 cząstekKoperek drobno posiekać (odłożyć kilka gałązek do dekoracji).Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.Do ubitej śmietany dodać koperek,doprawić solą,pieprzem i delikatnie wymieszać.Sałatę umyć i osuszyć.Płaty śledziowe oprószyć pieprzem,na każdym położyć 3 cząstki brzoskwini,zwinąć jak rolmopsy,spiąć wykałaczką i udekorować koperkiem.Do jabłek rozłożyć śmietanę.Na śmietanie położyć zwinięte śledzie.Całość ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.Smacznego!


