kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Śledzie korzenne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.

Śledzie korzenne

Składniki:

Śledzie korzenne

 

 

  • 2 cebule

 

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

 

  • 50 ml czerwonego wina

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

 

 

 

 

  • 1 łyżeczka Imbiru mielonego

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie korzenne
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać czerwone wino, koncentrat pomidorowy, dusić kilka minut, pod koniec dodać utarte w moździerzu wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Namoczone