Sposób przygotowania:
Śledzie tradycyjne z sokiem ananasowym
Płaty śledziowe wymoczyć 2 godziny, zmieniając 2 razy wodę, dokładnie odsączyć..
Pokroić w kawałki, ułożyć na półmisku, cebulę cukrową obrać , drobniutko pokroić, przelać wrzątkiem na sitku, wystudzić.
Cebulę lekko posolić, ułożyć na śledzie, zalać olejem wymieszanym z sokiem ananasowym, zalać śledzie.
Udekorować wg własnego pomysłu, wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Smacznego.
Pokroić w kawałki, ułożyć na półmisku, cebulę cukrową obrać , drobniutko pokroić, przelać wrzątkiem na sitku, wystudzić.
Cebulę lekko posolić, ułożyć na śledzie, zalać olejem wymieszanym z sokiem ananasowym, zalać śledzie.
Udekorować wg własnego pomysłu, wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Smacznego.
msewka
luna