Sposób przygotowania:
Śledzie z ketchupem
Cebulę pokroić w pół plastry i poddusić na 6 łyżkach oleju, do cebuli dodać 2-3 liście laurowe, 5-6 ziela angielskiego, 5 goździków, 1 płaską łyżeczkę pieprzu, ciut cukru, gdy cebula będzie szklista- dodać około 1/2 szklanki ketchupu.
Śledzie zamoczyć w zimnej wodzie-zalewie wcześniej zagotowanej z liśćmi laurowymi, zielem angielskim,pieprzem ziarnistym i 2-3 łyżkami octu. Następnie pokroić śledzie w paski- przekładać warstwami z wystudzoną cebulą.Podawać na drugi dzień.
Śledzie zamoczyć w zimnej wodzie-zalewie wcześniej zagotowanej z liśćmi laurowymi, zielem angielskim,pieprzem ziarnistym i 2-3 łyżkami octu. Następnie pokroić śledzie w paski- przekładać warstwami z wystudzoną cebulą.Podawać na drugi dzień.