kkaarrcciiaa18

kkaarrcciiaa18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Śledzik pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledziki pod pierzynką - Ryby

Śledzik pod pierzynką

Składniki:

Śledzik pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Śledzik pod pierzynką
Śledzie namoczyć w wodzie, odstawić na kilka godzin, następnie dobrze je osączyć. Ziemniaki i buraki oczyścić, nieobrane włożyć do piekarnika, upiec na miękko. Ostudzić je, po czym obrać ze skórki. Ziemniaki i buraki pokroić w plastry. Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce. Dymki lub cebulę pociąć w kostkę. W dużym naczyniu układać warstwami : ziemniaki, śledzia, cebulkę, jabłko oraz buraczki. Można ozdobić je szczypiorkiem. Polać śmietaną ( np. wymieszaną z sokiem buraczkowym).