marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Śledziki w cieście sezamowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie świeże oskrobać,uciąć główki i pokroić na plasterki.Ciasto ubić jak na naleśniki,wsypać sezam,zmieszać.Zanurzać kawałki ryb i smażyć

Śledziki w cieście sezamowym.

Składniki:

Śledziki w cieście sezamowym.

 

Sposób przygotowania:

Śledziki w cieście sezamowym.
Śledzie oskrobać,poobcinać główki,wypatroszyć i pokroić na plasterki.Składniki na ciasto naleśnikowe ubić trzepaczką spręży-
-nową,wsypać sezam i wymieszać.Zanurzać kawałki ryb w cieście
i kłaść na rozgrzany tłuszcz w patelni łopatką.Smażyć ok.5-7 min.
po czym wyjąć i osączyć z tłuszczu na bibułce.Spożywać.