kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Śledziowy tatar

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledziowy tatar smakuje mi z razowym chlebem.

Śledziowy tatar

Składniki:

Śledziowy tatar

 

  • 0,5 kg śledzia matias
  • kilka grzybków marynowanych (mogą być pieczarki)
  • kilka papryczek marynowanych (fajnie gdy są wielokolorowe)
  • 1 łyżka kaparów
  • oliwa z oliwek
  • bazylia
  • kolendra
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Śledziowy tatar
Śledzia dzień wcześniej moczę żeby nie był słony, kroję go w drobną kosteczkę, kroję także grzybki, papryczkę i kapary, dodając wszystkie przyprawy-mieszam, na koniec dodaję odrobinę oliwy z oliwek. Tatar wykładam na chleb razowy i w takiej postaci jem. Smacznego