Sposób przygotowania:
Słodka bułka czterosmakowa
Mleko delikatnie podgrzewamy i mieszamy wraz z drożdżami i cukrem. Mąkę przesiewamy, margarynę topimy i studzimy. Następnie łączymy składniki i dodajemy jajko i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 4 części. Do każdej części dajemy coś innego: 1: biała czekolada posiekana na drobne kawałki 2: kakao 3: masło orzechowe 4: chałwa waniliowa Każde ciasto wyrabiamy raz jeszcze i pozostawiamy do wyrośnięcia. Po ok 1 godzinie każdą część raz jeszcze wyrabiamy i formujemy na kształt walca. o dł ok 30 cm. Zlepiamy ze sobą końcówki i zaplatamy warkocz. Wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Z podanych składników zagniatamy ciasto na kruszonkę. Gotowe ścieramy na tarce i posypujemy bułkę. Pieczemy ok 40 minut w temp. 180st C.
gosiapiotrek23
zbysiowa
rzelkazag