Sposób przygotowania:
Słodkie bombki całkiem naturalne
Obieramy jabłko i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podlewamy wodą, dodajemy skórkę z cytryny i gotujemy aż zmiękną. Do miękkich jabłek przesiewamy kakao i dodajemy cynamon, zestawiamy z ognia i dokładnie mieszamy. Dajemy tyle miodu ile nam odpowiada pod względem słodkości. Sezamy mielimy lub miksujemy aż powstanie kleista masa, dodajemy do jabłek i kakaa.Na koniec jeszcze wiórki i len. Wyrabiamy, ma powstać gęsta kleista masa. Wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kuleczki. Na patelni prażymy połowę wiórków i czarny sezam. Do dwóch naczyń wsypujemy wiórki i sezam, a do drugiego białe wiórki. Obtaczamy połowę każdej kulki w prażonej panierce, a połowę w białej. Odstawiamy do całkowitego stężenia.