Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Słodkie przekładane ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo słodkie i smaczne ciasto.

Słodkie przekładane ciasto

Składniki:

Słodkie przekładane ciasto

 

  • Ciasto
  • 35 dag mąki
  • 5 jajek
  • 10 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag cukru pudru
  • 4 duże łyżki miodu
  • Polewa- 3/4 margaryny,1szklanka cukru pudru,3 łyż.kakao
  • 1 opakowanie kremu o smaku toffi
  • 1 opakowanie kremu czekoladowego
  • 1 opakowanie bitej śmietany kremówki
  • Nasączenie:
  • 1 szklanka herbaty z 2 łyżkami cukru.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Słodkie przekładane ciasto
Jajka utrzeć z cukrem.Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę ,ucierać.Dodać miód i dalej ucierać.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na prostokątną blachę(keksówka) wyłożoną papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min.Ostudzić. Polewa:margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ,aż zacznie gęstnieć. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na 4 płaty. Każdy nasączyć.Rozrobić kremy wedle przepisu na opakowaniu.Najpierw przełożyć kremem o smaku toffi,biszkopt,krem o smaku czekoladowym,biszkopt,bita śmietana,biszkopt.Ciasto polać polewą i włożyć do lodówki do zastygnięcia.