Sposób przygotowania:
Smaczny skrzacik
Przygotowanie placków: Ziemniaki umyć, obrać. Zetrzeć na tarce. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem. Placuszki smażyć z obu stron i odkładać na papierowy ręcznik. Potem na talerz.Przygotowanie sosu-nadzienia: Pokroić cebulę, obrać czosnek i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę z czosnkiem (pamiętać żeby czosnek dodać kilka minut po wrzuceniu cebuli bo inaczej się spali), następnie dodać mięso i smażyć ok 10-15 min po czym dodać sos Łowicz i jeszcze dusić parę minut.Połączenie całości: Rozgrzać piekarnik do 180stopni. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć równo placki w kilku centymetrowych odstępach. Następnie rozprowadzić nadzienie i przykryć drugim plackiem. Na wierzch posypać serem żółtym i zapiekać parę minut aż ser się roztopi. Udekorować i podawać najlepiej gorące.Smacznego
marietta
dzejlo
robertjankopp
dzejlo
Luśka
evita0007
pacpaw