Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Smażone filety z pstrąga tęczowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wy filetowana rybka bez ości idealna dla każdej wybrednej osoby. Rybka bardzo smaczna. POLECAMY !!!

Smażone filety z pstrąga tęczowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone filety z pstrąga tęczowego

 

Sposób przygotowania:

Smażone filety z pstrąga tęczowego
Rybę czyścimy z łusek, obcinamy głowę, płetwy i ogon. Następnie miękkim, giętkim nożem filetujemy rybę i oczyszczamy z ości. Przygotowane filety przyprawiamy przyprawą do ryb Prymat i obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy ryby na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Obsmażamy rybkę z obydwóch stron na złocisty kolor. Gotowe danie zakrapiamy sokiem z cytryny. Życzymy smacznego !!!
Smażone filety z pstrąga tęczowego
Całe ryby czyścimy z łusek i obcinamy części
Smażone filety z pstrąga tęczowego
Filetujemy i przyprawiamy przyprawą do ryb
Smażone filety z pstrąga tęczowego
Rybe obtaczamy w jajku i w bułce tartej.
Smażone filety z pstrąga tęczowego
Smażymy z obydwóch stron rybkę na złocisty kolor