Sposób przygotowania:
Smażony witlinek i jadalne kwiatySkładniki na dressing umieścić w miseczce i wymieszać trzepaczką do połączenia składników.
Szpinak umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Pomidory pokroić w ćwiartki, filety z pomarańczy pokroić w dużą kostkę. Wszystko umieścić w misce, polać dressingiem, wymieszać. Rozłożyć na talerzach, dodać kwiaty.
Filety rybne oczyścić z łusek, umyć i dobrze osuszyć papierowym ręcznikiem. Skórę naciąć ukośnie w paru miejscach. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć najpierw na stronie skóry, a kiedy będzie ładnie zrumieniona, przełożyć na krótką chwilę na drugą stronę.
Ułożyć na talerzach, obok szpinaku, serwować od razu.
Za przepis dziękujemy Basi Ritz i agencji PR Kwadrat
bajtek
Netka
To teraz możesz je zjeść :D
Muszę mamie powiedzieć :)