makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Śmietanowa zapiekanka z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zapiekanka warzywna

Śmietanowa zapiekanka z warzyw

Składniki:

Śmietanowa zapiekanka z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowa zapiekanka z warzyw
Obrać ziemniaki i pokroić w ok. półcentymetrowe plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić również w grubsze plastry. W plastry pokroić również obraną cebulę, paprykę i cukinię. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę. Wsypać: ziemniaki, paprykę i cukinię. Warzywa usmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Warstwy warzyw przełożyć pomidorami. Do śmietany wbić jajka, roztrzepać. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać warzywa. Zapiekać przez pół godziny w temp. 150 st. C.