Sposób przygotowania:
Snikers
Ze składników na biszkopt ciemny upiec biszkopt w sposób tradycyjny. piec ok 45 minut ze składników na ciasto orzechowe ubic sztywną piane z białek, dodac cukier i mąke, dalej miksowac. wsypac orzeszki i wymieszac łyzka - piec ok. 35 minut
Wszystkie składniki kremu (oprócz margaryny i masła) wymieszac ze sobą i ugotwać budyn, ciągle mieszajac aby sie nie przypalil. Po wystudzeniu miksujemy go razem z maslem i margaryną, jesli ktos lubi mozna dodac troszke alkoholu - zwyklej czystej wódki
Ciasto ciemne dzielimy na pół, na dolna częsc rozkładamy pół białej masy, następnie ukladamy ciasto orzechowe i rozsmarowywujemy krówke, kładziemy drugą częsc biszkoptu i 2 cześc kremu. Posypujemy utarta czekolada lub przypieczonymi na patelni płatkami migdałów
Wszystkie składniki kremu (oprócz margaryny i masła) wymieszac ze sobą i ugotwać budyn, ciągle mieszajac aby sie nie przypalil. Po wystudzeniu miksujemy go razem z maslem i margaryną, jesli ktos lubi mozna dodac troszke alkoholu - zwyklej czystej wódki
Ciasto ciemne dzielimy na pół, na dolna częsc rozkładamy pół białej masy, następnie ukladamy ciasto orzechowe i rozsmarowywujemy krówke, kładziemy drugą częsc biszkoptu i 2 cześc kremu. Posypujemy utarta czekolada lub przypieczonymi na patelni płatkami migdałów
Tit
Natala1210
Książę z bajki
truskawka77
Kamila123
hoffija44
Pozdrawiam :)
hoffija44
Postawiłam oczywiście piąteczkę :)