Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Snikers

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

przepyszne ciasto! Jeśli raz je spróbujesz będziesz ciagle do niego powracac :)

Snikers

Składniki:

Snikers

 

  • BISZKOPT CIEMNY:
  • 7 jajek
  • niepełna szklanka cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

 

 

  • DODATKOWO:
  • masa krówkowa lub gotowane mleko skondensowane - slodzone
  • alkohol
  • płatki migdałów lub starta czekolada

Sposób przygotowania:

Snikers
Ze składników na biszkopt ciemny upiec biszkopt w sposób tradycyjny. piec ok 45 minut ze składników na ciasto orzechowe ubic sztywną piane z białek, dodac cukier i mąke, dalej miksowac. wsypac orzeszki i wymieszac łyzka - piec ok. 35 minut

Wszystkie składniki kremu (oprócz margaryny i masła) wymieszac ze sobą i ugotwać budyn, ciągle mieszajac aby sie nie przypalil. Po wystudzeniu miksujemy go razem z maslem i margaryną, jesli ktos lubi mozna dodac troszke alkoholu - zwyklej czystej wódki

Ciasto ciemne dzielimy na pół, na dolna częsc rozkładamy pół białej masy, następnie ukladamy ciasto orzechowe i rozsmarowywujemy krówke, kładziemy drugą częsc biszkoptu i 2 cześc kremu. Posypujemy utarta czekolada lub przypieczonymi na patelni płatkami migdałów