Sposób przygotowania:
Sola na szpinaku w sosie śmietanowym
Do bulionu warzywnego (ja ugotowałam go na marchewce, pietruszce, selerze, 2 gałązkach selera naciowego, cebuli kilk adni wczęsniej) włożyłam zioła i cebulę, ziarenka pieprzu, liść laurowy. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wszystko przykryłam i gotowałam, aż objętość płynu zmniejszy się o połowę. Przecedziłam bulion do rondla (głębokiej patelni), Dodałam wino, sok z cytryny, gałkę po czym ponownie podgrzałam, aż sos zacznie gotowac się. Dodałam śmietanę i koperek. Cały czas mieszając podgrzewałam. Jeśli sos byłby za żadki mozna zagęscic go na wzór chiński mąką kartoflaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.
Filety soli, osolilam, oprószyłam pieprzem, zapanierowalam w mące i usmażyłam je na gorącym oleju na złoto. Na talerz ywłozyłam liscie szpinaku, na to kopytka polałam wszystko sosem smietanowym, na końcu ułozyłam rybe. Oprószyłam świezo zmielonym pieprzem.
Filety soli, osolilam, oprószyłam pieprzem, zapanierowalam w mące i usmażyłam je na gorącym oleju na złoto. Na talerz ywłozyłam liscie szpinaku, na to kopytka polałam wszystko sosem smietanowym, na końcu ułozyłam rybe. Oprószyłam świezo zmielonym pieprzem.