Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Sola panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiące małe filety soli panierowane w jaku i bułce tartej.

Sola panierowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sola panierowana

 

 

Sposób przygotowania:

Sola panierowana
Filety z soli umyć i skropić sokiem z cytryny . Zostawić na pół godziny w lodówce w zamkniętym pojemniku . Wyjąć .Dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Posolić i posypać pieprzem. Roztrzepać wbite na talerzyk jajko. Filety panierować w jajku- bułce tartej- jajku i znów bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Smażyć filety na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dołożyć masło . Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody i sezonową surówką .
Sola panierowana
Etap 1
Sola panierowana
Etap 2