Sposób przygotowania:
Sola pod pierzynką z pieczarkami
Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć, oprószyć obficie przyprawą typu vegeta i skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki. Pieczarki obrać, pokroić w talarki, podsmażyć z cebulką, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na rybę.
Na pieczarki ułożyć plasterki jabłek. Śmietanę wymieszać z żółtym startym na tarce(grube oczka) serem i wyłożyć na wierzch. Zapiekać ok . 30 minut w piekarniku o temperaturze 150 stopni C. Po ułożeniu na talerz, ozdobić zielona pietruszką.
Na pieczarki ułożyć plasterki jabłek. Śmietanę wymieszać z żółtym startym na tarce(grube oczka) serem i wyłożyć na wierzch. Zapiekać ok . 30 minut w piekarniku o temperaturze 150 stopni C. Po ułożeniu na talerz, ozdobić zielona pietruszką.