Sposób przygotowania:
Sola w papilotach
Filety rybne dokładnie umyć, osuszyc. Wymieszac sos sojowy, oliwe z oliwek, sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, zabek czosnku rozgneiciony, włozyc ryby do marynaty i zostawic na godzine. Na prostokącie papieru do pieczenia położyc kawałek masła, na to rybę, plastry pora, posypac rozkrusozną fetą, połozyc plastry cytryny, posypac przyprawą do ryb, posypac świezo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Rybę zawinąć, dokładnie aby w trakcie pieczenia nie uciekł z niej sos. Piekę ją przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 C. Pod koniec pieczenia mozna odwinac papiloty zeby rybka sie lekko zrumienila z wierzchu. Zamiast papieru mozna ryby zawinac w folie aluminioowa.