Sposób przygotowania:
Solanka z kaparami i wieprzowiną.
Mięso i ogórki pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebule i mięso, dodaj kiełbasę. Przełóż do garnka, wlej 2 litry wody, gotuj około godziny, aż mięso zmięknie. Podsmaż czosnek na maśle, dodaj koncentrat pomidorowy, rozprowadź z winem. Połącz z zupą, dodaj ogórki, gotuj przez 15 minut. Przypraw do smaku. Już na talerzu wrzuć kilka oliwek, dodaj cząstki cytryny, kapary i łyżkę śmietany.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebule i mięso, dodaj kiełbasę. Przełóż do garnka, wlej 2 litry wody, gotuj około godziny, aż mięso zmięknie. Podsmaż czosnek na maśle, dodaj koncentrat pomidorowy, rozprowadź z winem. Połącz z zupą, dodaj ogórki, gotuj przez 15 minut. Przypraw do smaku. Już na talerzu wrzuć kilka oliwek, dodaj cząstki cytryny, kapary i łyżkę śmietany.