dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Solanka z kaparami i wieprzowiną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa na zimowe wieczory...

Solanka z kaparami i wieprzowiną.

Składniki:

Solanka z kaparami i wieprzowiną.

 

Sposób przygotowania:

Solanka z kaparami i wieprzowiną.
Mięso i ogórki pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebule i mięso, dodaj kiełbasę. Przełóż do garnka, wlej 2 litry wody, gotuj około godziny, aż mięso zmięknie. Podsmaż czosnek na maśle, dodaj koncentrat pomidorowy, rozprowadź z winem. Połącz z zupą, dodaj ogórki, gotuj przez 15 minut. Przypraw do smaku. Już na talerzu wrzuć kilka oliwek, dodaj cząstki cytryny, kapary i łyżkę śmietany.