kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny sos do makaronu, ryżu. Przygotowany z mięsa mielonego z indyka, puree dyniowego, pomidorów, koncentratu pomidorowego. Z dodatkiem różnych przypraw i miodu. Polecam.

Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu

 

Sposób przygotowania:

Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso mielone, pokrojone warzywa. Smażymy przez około 10 minut i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy puree dyniowe i gotujemy przez około 20 minut, mieszamy.

Do garnka z sosem dokładamy pomidory i koncentrat pomidorowy gotujemy przez następne 10 minut, cały czas mieszamy. Na samym końcu dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Gdy sos lekko przestygnie dodajemy miód i mieszamy, aż składniki sosu się połączą.
Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu.
Obraną z łusek cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu.
Mięso mielone i cebulę, czosnek przesmażoną na rozgrzanym oleju.
Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu.
Do garnka z mięsem dokładamy mrożone puree dyniowe.
Sos mięsno - dyniowy do makaronu i ryżu.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki.

Tagi:

mięso danie sos