kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 700]

Sos mięsno - pieczarkowyjavascript:void(0)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na mocno pomidorową wersje sosu z mięsa mielonego i pieczarek. W aromatycznym sosie z dodatkiem cynamonu. Polecam.

Sos mięsno - pieczarkowyjavascript:void(0) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos mięsno - pieczarkowyjavascript:void(0)

 

Sposób przygotowania:

Sos mięsno - pieczarkowyjavascript:void(0)
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem, aż będzie szklista i przekładamy do garnka z wodą.

Następnie przesmażamy mięso mielone, a na końcu pieczarki i przekładamy do garnka, cały czas mieszamy. Gdy woda odparuje wlewamy przecier pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, zagotowujemy. Podajemy z ulubionym makaronem.
Sos mięsno - pieczarkowy
Obranæ cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Sos mięsno - pieczarkowy
Obrane ze skórki pieczarki kroimy w kostkę.
Sos mięsno - pieczarkowy
Do cebuli dokładamy przesmażoną na patelni mięso mielone.
Sos mięsno - pieczarkowy
Do ugotowanego sosu dodajemy przyprawy, zagotowujemy.

Tagi:

sosy danie mięso