Sposób przygotowania:
Steki z nadziewanymi warzywami
Ziemniaki gotować przez 15 minut, odcedzić. Cukinię blanszować 15 minut, przelać zimną wodą, osączyć i pokroić w kostkę. Z każdego pomidora odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Oliwki posiekać. Ziemniaki przepołowić i wydrążyć, pozostawiając brzeg szerokości 1 cm, miąższ zachować. Grill rozgrzać. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Połówkę każdego kotleta posmarować pesto i przykryć plastrem mozzarelli. Mięso złożyć, spiąć wykałaczką i posmarować olejem. Steki piec na grillu ok. 12 minut, obracając. Bazylię wymieszać z cukinią i oliwkami, napełnić ziemniaki i piec ok. 10 minut. Miąższ ziemniaków wymieszać z serem, śmietaną, solą i pieprzem, napełnić pomidory, ułożyć na folii aluminiowej i piec ok. 5 minut.
Pani zima