dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Strucla morelowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Strucla morelowa z migdałami

Strucla morelowa z migdałami

Składniki:

Strucla morelowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Strucla morelowa z migdałami
Masło stop, wystudź. Mąkę przesiej do miski. Dosyp szczyptę soli, skórkę z cytryny, cynamon, mielone migdały, cukier, cukier waniliowy oraz suszone drożdże. Wbij jajka. Dolej letnie mleko oraz stopione masło. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Placek posmaruj konfiturą, zwiń. Rulon potnij na równe plasterki. Ustaw je pionowo w posmarowanej masłem i oprószonej mąka tortownicy. Wierzch posmaruj śmietaną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C. Piecz około 45 minut.

Tagi:

jajko jajka