Sposób przygotowania:
Strucla z miodem I
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać szczyptę soli, wlać do miski, wbić jajka i żółtka wymieszać, dodać cukier i mąkę, na końcu roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Jak ciasto podwoi objętość rozwałkować cienko (około 1 cm) na stolnicy i wylać nadzienie a następnie rozsmarować. Ciasto zwijamy w rulon, wkładamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki i pieczemy w piekarniku w tem. 180 st, przez 50 minut.
Przygotowanie nadzienia: tarte migdały, miód, skórki z pomarańczy i cytryny, jajka i żółtka mieszamy dokładnie i wylewamy na ciasto.
Przygotowanie nadzienia: tarte migdały, miód, skórki z pomarańczy i cytryny, jajka i żółtka mieszamy dokładnie i wylewamy na ciasto.