Sposób przygotowania:
Suflet z tuńczykiem
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. W garnku zagotować osoloną wodę, ugotować makaron al'dente, odcedzić. Przelać zimną wodą i osączyć. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Formę na suflet wysmarować masłem. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Mleko podgrzać. W garnku rozgrzać masło, poddusić cebulę, zaciągnąć mąką. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować kilka minut. Tuńczyka osączyć, rozgnieść widelcem. W misce wymieszać tuńczyka, jajka, masę mleczną, 2/3 porcji sera, dodać makaron i dokładnie połączyć. Doprawić pieprzem. Formę wypełnić masą i posypać resztą sera żółtego. Suflet piec 20minut.