mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Suflet z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Suflet z tuńczykiem .

Suflet z tuńczykiem

Składniki:

Suflet z tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet z tuńczykiem
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce. W garnku zagotować osoloną wodę, ugotować makaron al'dente, odcedzić. Przelać zimną wodą i osączyć. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Formę na suflet wysmarować masłem. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Mleko podgrzać. W garnku rozgrzać masło, poddusić cebulę, zaciągnąć mąką. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować kilka minut. Tuńczyka osączyć, rozgnieść widelcem. W misce wymieszać tuńczyka, jajka, masę mleczną, 2/3 porcji sera, dodać makaron i dokładnie połączyć. Doprawić pieprzem. Formę wypełnić masą i posypać resztą sera żółtego. Suflet piec 20minut.