Sposób przygotowania:
Świąteczna golonka z piwem
1. Golonki umyłam nad gazem opaliłam dokładnie a potem nożykiem ostrym dokładnie oskrobałam . 2. Natarłam tymiankiem , solą i pieprzem mielonym. Obsmażyłam na patelni na oleju rzepakowym z obu stron. 3. Do wrzątku 2 litry wrzuciłam kostki drobiowe i chwile trzymałam do rozpuszczenia . 4. Wlałam bulion do slow cooker ułożyłam golonki obsmażone, dodałam obrane ząbki czosnku, cebule , ziele angielskie , liść laurowy.5. Dodałam piwo na końcu.6. Przykryłam, gotowałam na poziomie 2 przez 6 godzin . 7.Nie podnosiłam pokrywki wcale po 6 godzinach wyjęłam i podałam z marchewka i ziemniakami z wody. 8 .Smak niepowtarzalny piwo dodało pikanterii . Golonki nie jadłam nigdzie lepszej, jest delikatna , mięso odchodzi od kości.