Sposób przygotowania:
Świąteczne ciasto orzechowe
Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodac żółtka. Jeszcze przez chwilę ubijac. Dodać przesitowana mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec w nagrzanym (180 st C) piekarniku ok. 20 minut. Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodac żółtka. Jeszcze przez chwilę ubijac. Dodać mąkę, bułkę tartą i orzechy. Delikatnie wymieszać. Piec w nagrzanym (180 st C) piekarniku ok. 20-25 minut. Masa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Masło ucierać ok. 15 minut, dodać cukier puder. Jeszcze przez chwilę ucierać po czym dodać zimny budyń i nadal miksować. Do całkowitego połaczenia się masy. Przełozenie ciasta: biszkopt kakaowy+ powidła mirabelkowe+ ½ masy+ biszkopt orzechowy+ ½ masy + mielone orzechy