Sposób przygotowania:
Świąteczny świecznik
Podgrzany miód łączymy z rozpuszczoną margaryna. Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta: kakao, sodę, przyprawę do piernika, cukier puder oraz jajka. Następnie wlewamy co całości margarynę z miodem. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawamy podłużny pasek o długości około 30 cm i szerokości około 10 cm. Pas ten przekładamy na blaszkę. Będzie on stanowił podstawę świecznika. Poza nim wycinamy 6 gwiazdek. W trzech robimy otwór na świeczki. Podstawę i gwiazdeczki pieczemy. Upieczone elementy studzimy. LUKIER: Białko ucieramy z cukrem . Ilość cukru zależy od wielkości białka. Lukier przekładamy do rękawa cukierniczego. Ozdabiamy nim podstawę świecznika. Następnie lukrem przyklejamy kolejne gwiazdki. Dekorujemy je. W środek dajemy świeczki. Gotowe.