Sposób przygotowania:
Szarlotka na kruchym cieście!
KROK I Obrać jabłka ze skórki i zetrzeć na tarle. Zasypać cukrem i cynamonem pozostawić w misce. KROK II Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dodać margarynę pokrojoną w kawałki,cukier oraz resztę składników. Ciasto zagnieść, aby miało jednolitą konsystencje.KROK III Zagniecione ciasto dzielimy w proporcji 3:1 KROK IV Ciasto większe wałkujemy i przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Boki blachy wykładamy resztkami ciasta na 2/3 wysokości blachy. KROK V Na ciasto nakładamy jabłka odciskamy z soku, które pościły pod wpływem cukru. Możemy jeszcze dodatkowo posypać cynamonem górę jabłek. KROK VI Pozostałe ciasto wałkujemy na cienką warstwę. Nakładamy na jabłka, nabijając widelcem tuz przed włożeniem do piekarnika. Temperatura 180*C przez ok. 60 min. KROK VIIGotowe ciasto najlepiej smakuje posypane cukrem pudrem. Warto do tego wypić filiżankę pysznej kawy. Smacznego!