Sposób przygotowania:
Szarlotka toffi
Na początku robimy ciasto-białka ubijamy z cukrem a następnie dodajemy pozostałe składniki ciasta. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez około 25 minut w temperaturze około 180 stopni. Następnie robimy masę jabłkową. Dwa jabłka kroimy a pozostałe trzemy na tarce. Prażymy je z niewielką ilością wody a następnie mieszamy z cukrem oraz galaretką. Studzimy. Jako trzecią część ciasta przygotowujemy masę budyniową. Gotujemy budyń toffi. Następnie zimny, ostudzony budyń miksujemy z masłem oraz dodajemy rodzynki. Ciasto kroimy na dwa krążki. Na pierwszy nakładamy pół masy budyniowej i pół jabłecznej. Przykrywamy drugim krążkiem. Nakładamy resztę masy budyniowej. Natomiast masę jabłeczną wykładamy na wierzch ciasta. Obkładamy nią także boki ciasta. Wierzch ciasta dekorujemy posypką.