Sposób przygotowania:
Szarlotka ulubiona
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam do miski , dodaję resztę składników i zagniatam ciasto. Dzielę go na dwie części , mniejszą i większą , owijam folią i chowie do lodówki.
Przygotowuję jabłka, myję i obieram, ścieram na tarce o grubszych oczkach, przekładam na sitko aby odciekły z nadmiaru soku. Następnie mieszam w misce z cynamonem i cukrem, ilość cukru zależy od słodkości jabłek. Na koniec dodaję kisiel (proszek) i mieszam.
Wyciągam ciasto z lodówki i wykładam większą część na dno blaszki ( 24x35) wyłożonej papierem do pieczenia . Na ciasto wykładam jabłka , nakrywam rozwałkowaną mniejszą częścią ciasta .Nakłuwam widelcem w paru miejscach.
Piekę 50 minut w 180 st.C
Po upieczeniu studzę , zimną szarlotkę posypuję cukrem pudrem. Ciepła też smakuje i to bardzo;)
Przygotowuję jabłka, myję i obieram, ścieram na tarce o grubszych oczkach, przekładam na sitko aby odciekły z nadmiaru soku. Następnie mieszam w misce z cynamonem i cukrem, ilość cukru zależy od słodkości jabłek. Na koniec dodaję kisiel (proszek) i mieszam.
Wyciągam ciasto z lodówki i wykładam większą część na dno blaszki ( 24x35) wyłożonej papierem do pieczenia . Na ciasto wykładam jabłka , nakrywam rozwałkowaną mniejszą częścią ciasta .Nakłuwam widelcem w paru miejscach.
Piekę 50 minut w 180 st.C
Po upieczeniu studzę , zimną szarlotkę posypuję cukrem pudrem. Ciepła też smakuje i to bardzo;)
misia5
mysza75
zbysiowa
Jane, podstawiaj talerzyk Monia :D
zbysiowa
Tak Madziu, domowa najlepsza :)