Sposób przygotowania:
Szarlotka z dodatkiem śliwek.
Okrągła dużą tortownicę o średnicy ok.30 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Piekarnik podgrzać do ok.80 stopni. Miękkie (ale nie stopione) masło utrzeć pałką drewnianą na gładko.Dodać cukier i po utarciu dodawać po 1 jajku. Przez sito wsypywać stopniowo obie mąki i proszek do pieczenia.Wyrobić szybko ciasto-można ręką. Większą część wyłożyć do tortownicy,rozsmarować. Na tym rozsmarować mus jabłkowy.Łyżką nakładać resztę ciasta,lekko rozsmarowując.Oprószyć wiórkami kokosowymi.Wstawić do podgrzanego piekarnika i zwiększyć temperaturę do 160stopni. Piec w termoobiegu ok.50 minut.Sprawdzić patyczkiem,czy jest upieczone (wbić patyczek do szaszłyków w ciasto i jeśli patyczek jest suchy,to znaczy,że ciasto nam się upiekło).Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.