Sposób przygotowania:
Szarlotka z rabarbaremKrok 1:
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i miksujemy. Na koniec dodajemy pozostałe składniki ciasta i delikatnie mieszamy.
Krok 2:
Jabłka i rabarbar myjemy i obieramy. Z jabłek usuwamy pestki. Owoce kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnie i dodajemy cukier. Całość chwilę smażymy. Jak owoce zmiękną to dodajemy kisiel. Chwilę podgrzewamy i mieszamy.
Krok 3:
Ciasto dzielimy na dwie części. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę wlewamy jedną część ciasta i podpiekamy ok 15 minut w 180 stopniach. Na podpieczone ciasto wykładamy przesmażone owoce.
Krok 4:
Na jabłka wlewamy pozostałe ciasto. Wyrównujemy. Pieczemy ok 30 - 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!