Sposób przygotowania:
Szaszłyki wieprzowe z owocami
Kroimy cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Smażymy je na maśle, ale nie rumienimy! Zdejmujemy je z patelni.Osączamy brzoskwinie, kroimy je w kostkę i dodajemy do cebuli i czosnku - takie większe te kawałki mają być. Mięso kroimy w kostkę o wielkości około 3 cm i dodajemy je do brzoskwiń z cebula i czosnkiem. Doprawiamy curry, octem i 3/4 szklanki soku z brzoskwiń. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Kolejnego dnia obieramy banany i kroimy je w grube plasterki które skrapiamy sokiem z cytryny. Nadziewamy na patyczki na przemian mięso, banana, brzoskwinię...itd. Pieczemy jakieś 40 minut w piekarniku w temperaturze około 180*C. Obracamy w czasie pieczenia. Podajemy wyłożone na ryżu. Najlepiej smakuje z surówkami. Smacznego!!!