Szechuańskie rozważania :)

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Siedzi głodny Koń w salonie i do Dzika po obiad wyciąga dłonie.

Szechuańskie rozważania :)

Składniki:

Szechuańskie rozważania :)

 

  • 250 gram filetów z indyka
  • 100 gram pieczarek
  • 150 gram brokułów
  • 200 gram makaronu ryżowego wstążki
  • sos Szechuan Chilli słoik Knorr ( 500 ml )
  • łyżka stołowa pędów bambusowych
  • sól morska
  • oliwa z oliwek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szechuańskie rozważania :)
Prosty przepis , ale połączenie składników strasznie efektowne.
Indyka myjemy , osuszamy i kroimy na cienkie plasterki.Solimy i pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek na wok.Brokuła dzielimy na małe różyczki , pieczarki kroimy na pół i wrzucamy na wok jak już indyk będzie zarumieniony.Zmniejszamy gaz i dusimy około 10 minut.Następnie wrzucamy pędy bambusa i sos Szechuański Chilli.Gotujemy na małym gazie około 5-10 minut.W międzyczasie zalewamy makaron ryżowy  wrzącą osoloną  wodą na około 6 minut.Smacznego życzę wszystkim zwierzakom od Szura do Bawoła :)