Sposób przygotowania:
Szechuańskie rozważania :)
Prosty przepis , ale połączenie składników strasznie efektowne.
Indyka myjemy , osuszamy i kroimy na cienkie plasterki.Solimy i pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek na wok.Brokuła dzielimy na małe różyczki , pieczarki kroimy na pół i wrzucamy na wok jak już indyk będzie zarumieniony.Zmniejszamy gaz i dusimy około 10 minut.Następnie wrzucamy pędy bambusa i sos Szechuański Chilli.Gotujemy na małym gazie około 5-10 minut.W międzyczasie zalewamy makaron ryżowy wrzącą osoloną wodą na około 6 minut.Smacznego życzę wszystkim zwierzakom od Szura do Bawoła :)
Indyka myjemy , osuszamy i kroimy na cienkie plasterki.Solimy i pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek na wok.Brokuła dzielimy na małe różyczki , pieczarki kroimy na pół i wrzucamy na wok jak już indyk będzie zarumieniony.Zmniejszamy gaz i dusimy około 10 minut.Następnie wrzucamy pędy bambusa i sos Szechuański Chilli.Gotujemy na małym gazie około 5-10 minut.W międzyczasie zalewamy makaron ryżowy wrzącą osoloną wodą na około 6 minut.Smacznego życzę wszystkim zwierzakom od Szura do Bawoła :)
asia77
kinga
iwona3004
Natala1210
msewka
jedwabna