Sposób przygotowania:
Sznycel bawarski i farfalle w kurkach
Masło rozpuścić na głębokiej patelni, przesmażyć na nim kurki razem z pokrojonym w plasterki porem. Kiedy por się zeszkli, zalać całość rosołem i winem, zagotować, dodać zahartowaną śmietanę, posiekaną nać pietruszki, cząber i imbir, ziele ang, liść laurowy, doprawić solą i pieprzem i dusić całość pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Zagęścić mąką rozrobioną z zimną wodą, zagotować. Makaron farfalle ugotować al dente. Mięso umyć i osuszyć. Każdy plaster z jednej strony posmarować łyżeczką chrzanu, z drugiej - łyżeczką musztardy. oproszyć solą i pieprzem. Zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie w mące zmieszanej z bułką tartą, smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Obok sznycli smażyc pokrojoną w grube plastry cebulę, które potem ułozymy na mięsku. Polecam!