Sposób przygotowania:
Szparagi z szynka i sosem holenderskim
Jarzyny obrac. Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Szparagi obrac, trzymajac je za glowke, najlpiej specjalnym nozem lub takim obierakiem do jarzyn z ruchoma czescia tnaca. Szparagi ubotowac w osolonej i poslodzonej lyzeczka cukru wodzie. Jesli mozliwe to tak umiescic je w wodzie, aby glowki nie byly od razu zanurzone..bo sa bardzo szybko miekkie. Potrzebuja ok 15.. gora 20 minut. Szynke zwinac w rulon i pokroic w maja paseczki. Ulozyc na talerzu, taka zimna. Maslo stoipc ale nie ogrzewac wiecej. Zoltka+ woda + cytryna umiescic w miseczce nad para wodna i ubijac rozga lub mikserem elektrycznym az bedzie puszysty krem. Dodawac po lyzce masla.. natychmiast serwowac. Uwaga sos jest bardzo tlusty. Ugotowane jarzyny ulozyc obok szynki a na szynke polozyc szparagi. Polac sosem holenderskim. Smacznego.
sloneczko1
sloneczko1