Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Szparagi z szynka i sosem holenderskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo kaloryczny..ale wspanialy sos.... sprawia ze szparagi staja sie daniem krolewskim:)

Szparagi z szynka i sosem holenderskim

Składniki:

Szparagi z szynka i sosem holenderskim

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z szynka i sosem holenderskim
Jarzyny obrac. Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Szparagi obrac, trzymajac je za glowke, najlpiej specjalnym nozem lub takim obierakiem do jarzyn z ruchoma czescia tnaca. Szparagi ubotowac w osolonej i poslodzonej lyzeczka cukru wodzie. Jesli mozliwe to tak umiescic je w wodzie, aby glowki nie byly od razu zanurzone..bo sa bardzo szybko miekkie. Potrzebuja ok 15.. gora 20 minut. Szynke zwinac w rulon i pokroic w maja paseczki. Ulozyc na talerzu, taka zimna. Maslo stoipc ale nie ogrzewac wiecej. Zoltka+ woda + cytryna umiescic w miseczce nad para wodna i ubijac rozga lub mikserem elektrycznym az bedzie puszysty krem. Dodawac po lyzce masla.. natychmiast serwowac. Uwaga sos jest bardzo tlusty. Ugotowane jarzyny ulozyc obok szynki a na szynke polozyc szparagi. Polac sosem holenderskim. Smacznego.